Despre CRE Bacau

Centrul Regional de Ecologie Bacău este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2002. CRE Bacău s-a născut din dorinţa membrilor de a reduce impactul negativ asupra naturii sălbatice din zona de luncă a râurilor Bistriţa şi Siret. In 15 ani de activitate ne-am implicat în derularea de campanii educaţionale şi de informare, în atragerea tinerilor spre activităţi recreativ-sportive în natură şi am încercat să fim cât mai prezenţi în teren în vederea combaterii problemelor de mediu specifice zonelor de luncă.

CRE Bacău s-a implicat în activitatea de custodie a ariilor de protecţie special avifaunistică, suprafaţa avută în grijă crescând de la 3329 ha (lacurile Bacău, Galbeni şi Răcăciuni) în 2006 la întreg situl Natura 2000 “Lacurile de acumulare Buhuşi-Bacău-Bereşti” cu o suprafaţă de 5575 ha începând cu anul 2010 – activitate care reprezintă prioritatea CRE Bacău.

Pescuit recreativ

Incepând cu anul 2010 la nivelul organizaţiei s-a înfiintat un club de pescuit recreativ legal constituit, care începănd cu anul 2011 a preluat gestiunea zonei de pescuit Lacul Bacău. Clubul s-a implicat în activităti de pază a fondului piscicol, populări, promovarea regulilor pescuitului recreativ, precum şi organizarea de concursuri de pescuit destinate atât pescarilor cu experienţă cât şî începătorilor sau copiilor. Din anul 2017 CRE Bacău a preluat în grijă şi zona de pescuit Lacul Galbeni, activităţile clubului fiind extinse şi în acestă zonă.

Voluntariat si educatie ecologica

Centrul Regional de Ecologie Bacău s-a dezvoltat şi a susţinut activităţile prin devotamentul şi implicarea membrilor activi, prin sprijinul prietenilor şi a celor care apreciază munca noastră.  Voluntariatul  şi spiritul de echipă sunt principalele valori şi resurse ale organizaţiei.

CRE Bacău este o organizaţie deschisă. Ii aşteptăm alături de noi pe cei pasionaţi de natură, cei care urmează studii în conservării naturii şi pe toţi cei care nu vor să privească de pe margine problemele de mediu.