Salvare animale salbatice

Se întâmplă uneori să venim în contact cu animale sălbatice rănite sau în dificultate. Pot fi păsări slăbite de ger sau rănite, pui de animale rătăciţi, sau animale capturate ilegal. Dorinţa de a ajuta este normală, dar există riscul ca din dorinţa de a face bine să generăm o problemă. Dacă găsim un pui de căprioară, este posibil ca mama lui să se fi depărtat din cauza prezenţei noastre şi să fie în zonă. Sau un animal rănit, sau prins într-un laţ să prezinte un pericol pentru cel care se apropie. De multe ori cei care găsesc animale sălbatice le păstrează pentru câteva zile, încercând să le hrănească, cu consecinţe nedorite.

Dacă sunteţi într-o astfel de situaţie vă rugăm ca în primul rând să ne contactaţi telefonic cât mai repede pentru a încerca să evaluăm situaţia şi să luăm cea mai bună decizie.

Din păcate autorităţile nu oferă servicii în ceea ce priveşte salvarea şi reabilitarea animalelor sălbatice, dar există organizaţii neguvernamentale specializate în acest sens. Centrul de Reabilitare a Faunei Sălbatice de la Focşani, gestionat de Asociaţia pentru Conservarea Diversitătii Biologice este cel mai apropiat centru specializat pentru astfel de intervenţii. CRE Bacău are o colaborare îndelungată cu ACDB, zeci de animale din judeţul Bacău fiind salvate şi reabilitate.

Vă rugăm, nu uitaţi să ne contactaţi telephonic la găsirea animalului sălbatic, sau cât mai repede posibil, astfel încât să putem asigura salvarea şi reîntoarcerea în bună stare în mediul natural. Vă mulţumim