Pescuitul recreativ devine din nou ținta unei legi cu dedicație

CRE

Sub presiunea parlamentarilor vânători, legislația din domeniul pescuitului urmează să fie din nou schimbată în beneficiul celor care se ocupă de vânătoare.
Noua modificare abuzivă şi arbitrară dă dreptul “organizațiilor VÂNĂTOREŞTI” de a controla şi amenda pescarii, prin paznicii de vânătoare.
In condițiile în care toate asociațiile care gestionează zone de pescuit au în momentul de față pază înarmată care respectă legislația în domeniul pazei, DE CE DOAR VÂNĂTORII ar putea constata contravenții ? Contractele pentru zonele de pescuit încheiate cu ANPA sunt similare, cu drepturi şi obligații similare pentru toate asociațiile, indiferent ce alte preocupări au acestea.
Modificarea legislativă conferă avantaje suplimentare AJVPS-urilor față de ceilalți gestionari ai fondurilor de vânătoare, care nu se ocupă şi de pescuit. În condițiile în care banii încasați de la pescari sunt utilizați pentru plata salariilor pentru paznicii de vânătoare se generează o concurentă incorectă, AJVPS-urile având posibilitatea inclusiv să achite un tarif de gestionare mai mare, tocmai din banii pescarilor.
In momentul de față modificarea legislativă a fost aprobată de Senat, urmând să fie supusă aprobării Camerei Deputaților. Sperăm ca prevederile abuzive să fie în atenția parlamentarilor de bună credință, dar şi a asociațiilor de pescuit, precum şi asociațiile de vânătoare care îşi desfăşoară activitatea corect şi nu încurcă borcanele.
Pescuitul recreativ este o pasiune care nu are nici o legătură cu vânătoarea. Respectăm vânătorii, dar pe baltă vrem linişte, nu focuri de armă.
Proiectul de lege are numărul PL-x nr.132/2017 şi poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputaților.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.