ACTIUNI DE COMBATERE A BRACONAJULUI PE LACURILE GALBENI SI BACAU

CRE

IMG-20130324-00090

Dupa cateva zile de furtuna, duminica dupamiaza braconierii s-au inghesuit sa profite de conditiile atmosferice mai bune pentru a intinde plasele pe toate lacurile din Bacau. CRE Bacau a organizat o actiune de monitorizare pe lacurile Galbeni si Bacau, actiune care s-a soldat cu rezultate.
Pe lacul Galbeni au fost descoperite mai multe persoane din comunele Tamasi si Letea Veche, 2 ambarcatiuni de lemn precum si plase monofilament. Pe langa braconajul piscicol, pe zone intregi din coada lacului vegetatia de lunca a fost defrisata pentru araci si lemn de foc.

IMG-20130324-00095

La lasarea intunericului braconierii au sosit si pe lacul Bacau. Doua persoane au intins o plasa in coada lacului, in apropierea cartierului Serbanesti. La vederea echipei de control cei doi au fugit abandonand plasa. Plasa de tip monofilament a fost gasita, pestii prinsi (platica, babusca, biban) fiind eliberati.
Actiunea CRE a vizat doua din cele opt lacuri de acumulare din judetul Bacau. Pe langa plasele gasite, kilometri de monofilament si zeci de braconieri pescuiesc fara a fi deranjati pe celelalte lacuri (Garleni, Lilieci, Racaciuni, Beresti, Insula de Agrement sau Uz).

IMG-20130324-00106

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.