Activitatile pentru salvarea animalelor salbatice continua

CRE

O barză rănita a avut noroc să fie găsită de un om căruia i-a păsat. Aceasta zăcea lângă poligonul de la Gheraieşti, a fost preluată şi dusă la centrul ACDB de la Focşani pentru reabilitare.
In urma examinării mai atente, doctorul a descoperit ceva care ne duce cu gândul la o mică poveste. Pasărea – un pui de anul ăsta – avea la una din aripi penele tăiate cu foarfeca, ca la găini, astfel încât să nu poată zbura. Pobabil cineva a prins-o şi a vrut să o țină în gospodărie. Cățelul din curte se pare că nu a fost de acord şi a scuturat-o nițel de un picior. „Iubitorul” de păsări, văzând barza rănită s-a hotărât să-i redea libertatea, prea târziu se pare pentru că ea nu s-a mai putut hrăni. A fost găsită epuizată şi nu se putea ridica în picioare.
Deşi va rata migrația din acest an, probabil că în primăvară a fi eliberată şi îşi va continua existenta, să sperăm fără a mai fi afectată de “inițiativele binevoitoare” ale cuiva.
Multe persoane găsesc şi păstrează din curiozitate sau din dorința de a ajuta diverse animale sălbatice, din păcate de cele mai multe ori acestea murind. Pe lângă faptul că este ilegal, cei care doresc să ajute sunt sfătuiți să apeleze la specialişti – singurul centru din zona noastră fiind gestionat de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice de la Focşani. Pe lângă faptul că cei de la ACDB încearcă să reabiliteze cât mai multe animale sălbatice cu probleme, trebuie avut în vedere că această activitate necesită resurse şi că dumnavoastră vă puteți implica în aceste acțiuni de salvare, sprijinind asociația.
http://www.acdb.ro/

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.