BIRDWATCHING PE LILIECI. VIDRA.

CRE

BIRDWATCHING pe BISTRITA from gabigritcu on Vimeo.

Doua zile de observatii pe Lilieci. Pe 25 decembrie am amenajat un observator camuflat oarecum. Fauna: fazani, rata mare, lebede de vara si de iarna, lisite, cormorani, egreta mare, starc cenusiu, si inca unele mai marunte pe care nu le stiu. Din pacate lebedele si ratele se prindeau, radeau de noi si fugeau. In schimb am avut ocazia sa filmam/pozam de aproape un gen de rata scufundatoare – ultima foto din slide – PLS AJUTOR LA IDENTIFICARE. Tot pe 25 decembrie am avut marea bucurie sa vedem o vidra in gura canalului lilieci – mal stang. Initial a venit chiar in placa in gura canalului – ulterior am vazut-o departandu-se spre insulele dinspre malul Itestiului. Deosebit de spectaculoasa in special cand se scufunda: lungimea cu tot cu coada peste 1 metru. In panica totala n-am reusit sa obtinem imagini bune cu ea.
Deci daca tot sunt astfel de animale pe la Lilieci, eu propun betonarea completa a malurilor, amplasarea unor balastiere, secarea Bistritei, si incendierea universului. Si plase don’le, plase ! Cat mai multe plase! * m-am enervat.
Ce vreau sa zic e ca se distrug foarte multe din nestiinta. Cei care fac studii de impact pentru autorizarea diferitelor activitati habar nu au ce e pe teren. Si nici nu le pasa. Nu mai vorbesc de cei care tre sa pazeasca. Si specii deosebite dispar fara sa stie nimeni.

Comments ( 5 )

 1. / ReplyFlorin Feneru
  Salut, Felicitari pentru observatii si pentru imagini. Va invidiez pentru aventurile cu cortul de camuflaj - niciodata nu stii ce poate aparea. Pasarea din ultima imagine e un corcodel mic (Tachybaptus ruficollis). Poate mai prindeti vidra si o fotografiati. As dori sa vad si eu poze cu vidra la Lilieci, o mare satisfactie sa aud ca exista si acolo. Sarbatori fericite tuturor membrilor CRE! Florin
 2. / ReplyMoian Iulian
  Dupa parerea mea pasarea de la sfarsit este o Rata Rosie (Aythya nyroca) femela
 3. / ReplyMoian Iulian
  Scuze, nu am vazut comentariul lui Florin Feneru cand l-am scris pe al meu. Am cautat mai cu atentie si e intradevar corcodel pitic.
 4. / ReplyCarmen Gabriela Ionita
  E extrem de interesant cum poti face din 3 ore ,1minut si 22 de secunde:)!Eu chiar m-am plictisit privind:))Intrebare: dar poti dilata 1 minut si 22 de secunde (cu ajutorul elixirului lui Bahus sau alte capacitati pa-ra-nor-ma-le), in asa fel incat sa nu ma plictisesc privind?
 5. / Replymadalina
  La multi ani voua, oameni frumosi, si celor dragi voua, iar in anul care vine sa fiti cel putin la fel de inversunati in lupta pentru natura! Sunteti extraordinari prin tot ceea ce faceti! Distractie maxima de Revelion!!! :-*

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.