BRACONAJ IN PRIMA ZI DE PROHIBITIE

CRE

IMG-20130408-00126

Pe 8 aprilie a inceput prohibitia la pescuit pentru pestii din apele colinare si de ses. Dupa cateva saptamani de rezultate notabile, pescarii sportivi nu au mai fost prezenti azi in coada lacului Bacau, aceasta fiind probabil singura zona de pescuit din judet unde se respecta prohibitia.
Echipele CRE au organizat in cursul zilei mai multe actiuni de monitorizare reusind sa surprinda doua persoane cu plase monofilament in coada lacului, in zona cartierului Serbanesti. In jurul orei 20.00, doi sateni din satul Bogdan Voda com.Saucesti strangeau o plasa, adunand pestii intr-un sac. Cei doi aveau asupra lor aproximativ 30 de metri de plasa monofilament si 1 kilogram de peste, din speciile babusca si biban.
Actiunile de monitorizare continua, fiind organizate inclusiv actiuni pe luciul apei, dar si in timpul noptii, sau dimineata inainte de rasarit. Scopul este acela de a permite fondului piscicol natural, dar si aportului de peste cu care a fost populat lacul in cursul anului 2012, sa se reproduca.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.