BRACONAJ LA RACACIUNI 09 sept 09

CRE

Racaciuni 09.09.09 patrula from gabigritcu on Vimeo.

Miercuri 9 septembrie 2009 CRE a desfăşurat o acţiune de monitorizare a ariei naturale protejate, în intervalul 18.30 – 20.00. In jurul orei 18.45 am observat pe luciul lacului două ambarcaţiuni cu vâsle, cu câte două persoane în fiecare din ele, întinzând plase de pescuit în zona piscului Răcătău. La ora 18.55 a fost sesizată fapta observată prin apelul de urgenţă 112. Doi membri CRE s-au îndreptat cu ambarcaţiunea cu motor către bărcile aflate pe lac, urmărind cu binoclul activitatea acestora. La vederea bărcii CRE grupul de braconieri a abandonat plasele. O ambarcaţiune a ieşit la mal în zona satului Răcătău, iar cea de-a doua, cu două persoane in ea, s-a îndreptat spre malul opus, în direcţia satului Gheorghe Doja. Ajunşi lângă barcă am constatat că cele două persoane din barcă erau Oprea Dumitru şi Vasilache Vasile.
Ulterior ne-am indreptat în zona unde a fost observată ambarcţiunea numiţilor Oprea Dumitru şi Vasilache Vasile, unde am găsit două plase de aţă legate între ele, cu lungimea totală de 100 de metri şi lăţimea de aproximativ 1,8 metri. Plasa a fost strânsă în vederea predării către organele competente.
In zona în care se afla cea de-a doua barcă, a fost găsită o plasă monofilament cu lungimea de 55 de metri şi aproximativ 2 metri lătime. Plasa a fost tăiată în două, timpul strângerii. Plasa a fost strânsă în vederea predării către organele competente.

CRE A FORMULAT O PLANGERE CATRE POSTUL DE POLITIE HORGESTI SI A PREDAT PLASELE GASITE.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.