BRACONAJUL – MIJLOC DE CUNOASTERE SI PROTEJARE A FAUNEI SALBATICE

CRE

DSC_9044

Lacurile de pe cursul raului Bistrita si de pe Siret sunt situate pe un important culoar de migratie al pasarilor de apa. Spre sfarsitul toamnei pe aici trec in pasaj zeci de mii de pasari din numeroase specii, multe dintre acestea ramanand pana primavara.
Fenomenul prezinta un interes deosebit pentru specialistii si studentii bacauani, institutii si autoritati de profil, fotografi pasionati de viata salbatica, iubitori de natura, dar si pentru publicul larg. In asteptarea grupurilor de elevi si studenti insotiti de profesori de biologie, precum si a celorlalte categorii de privitori, spectacolul oferit de fauna salbatica si peisajele din aceste locuri sunt admirate zilnic de catre braconieri, in timp ce intind kilometri de plase monofilament.
Mentionam faptul ca plasele de pescuit stimuleaza hranirea speciilor de pasari scufundatoare, pasarile reusind sa se mentina sub apa in cautarea hranei pentru perioade mai lungi de timp.

Comments ( 2 )

  1. / ReplyCarla
    "Mentionam faptul ca plasele de pescuit stimuleaza hranirea speciilor de pasari scufundatoare, pasarile reusind sa se mentina sub apa in cautarea hranei pentru perioade mai lungi de timp." ??????????????? Adica pana cand sunt scoase cu tot cu plase?
  2. / Replyriver
    da.... mai bine zis, pasarile reusind sa se tina sub apa...definitiv! :(

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.