Caprele si bataia de joc!

CRE

Un băcăuan şi caprele lui au reuşit să distrugă în ultimii ani sute de copaci plantaţi de către voluntari în zona lacului Bacău. Distrugerile cauzate de capre nu se limitează doar la zonele din vecinătatea lacului Bacău, ci inclusiv la pădurea de plop de la Şerbăneşti, în suprafaţă de aproximativ 40 de hectare. Astfel, în singura pădure de pe raza oraşului nu mai există regenerări naturale, solul pădurii fiind ras de capre în fiecare zi.
Deşi nu deţine păşune pentru creşterea animalelor, ba mai mult, prin hotărâre de consiliu local păşunatul pe raza oraşului este interzis, fenomenul continuă în ciuda incidentelor aproape zilnice.
Pentru ca distrugerea sa fie completa, turma de capre este insotita de o haita de caini specializati in gasirea cuiburilor de pasari, a puilor de iepuri sau orice alte vietati nefericite pe care le intalnesc.
Proprietarul celor peste 200 de capre locuieşte în cartierul Şerbăneşti . In ultimii ani s-au făcut nenumărate sesizări către poliţia locală, garda de mediu si direcţia silvică, dar proprietarul de capre, lapte, brânză şi carne nu a putut fi sancţionat de autorităţi.
Sperăm ca autorităţile să răspundă adecvat la rugamintile noastre, astfel încât puieţii ce vor fi plantaţi în această primăvară, dar şi lăstarii din singura pădure a oraşului să fie cruţaţi de la distrugere.
G1

G2

G3

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.