CORCODEL MARE PE LACUL BACAU

CRE

DSC_7674

Bacauanii aflati in plimbare pe malul lacului Bacau pot distinge cu usurinta, printre sutele de pasari salbatice, cateva exemplare de corcodel mare (Podiceps cristatus). Cel putin 4 perechi s-au cantonat in zona din coada lacului din apropierea pietei de gross, unde au inceput sa construiasca cuiburi plutitoare, unde in urmatoarele saptamani vor depune 3-4 oua.
Pasarile au fost observate si fotografiate si de catre alti pasionati de natura, imagini interesante fiind si in albumul realizat de Razvan Bibire, dedicat faunei de pe lacul Bacau.
Corcodelul mare este foarte usor de determinat, o pasare eleganta, corpul este cafeniu deschis pe spate si albicios pe burta si gat, guler de pene portocaliu-roscate, cioc roz, fata alba si crestetul negru. Hrana corcodelului mare este formata in principal din pestisori dar mai culege si larve acvatice sau moluste.
Puii de corcodel sunt acoperiti cu un puf des, gri cu dungi inchise si o pata rosie pe cap. La numai cateva ore de la iesirea din oua inoata si se scufunda foarte bine si isi insotesc parintii in cautarea hranei. Acestia vor oferi un spectacol inedit, obisnuind ca dupa scufundari sa se urce pe spatele parintilor pentru a se incalzi.
SURSA INFO.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.