CRE a demarat un program de evaluare a habitatelor din perimetrul sitului Natura 2000 aflat în custodie

CRE

 

Incepand cu mijlocul lunii iulie CRE a demarat un program de evaluare a habitatelor din perimetrul sitului Natura 2000 aflat în custodie. Sunt vizate lacurile Lilieci, Bacău, Galbeni, Răcăciuni și Berești, urmând să fie identificate și cartografiate tipurile de habitate și să se stabilească dinamica acestora raportat la momentul ultimei evaluări. Cunoașterea și protecția habitatelor este strâns legată de bunăstarea faunei prezentă în aria naturală protejată.
Primele activități au avut loc pe lacul Bacău situat pe raza orașului. Impresionante și valoroase sunt pâlcurile de pădure de luncă autentică care se regăsesc pe insulele din coada lacului, vegetația fiind protejată aici în comparație cu puținele păduri de luncă rămase pe malurile râurilor. Pe una din insule am găsit și urmele recente ale unui cârd de mistreți.
La finalul programului de evaluare intenționăm să tipărim un material care sperăm sa fie util elevilor, cadrelor didactice și iubitorilor de natură care doresc să descopere zonele sălbatice din preajma Bacăului.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.