CRE păzeşte şi populează, AJVPS marchează

CRE

Cu doar câteva zile înainte de deschiderea sezonului de pescuit, constatăm cu stupoare că zonele de pescuit ale CRE atribuite prin contract încheiat cu ANPA în septembrie 2017 – mai exact lacurile de acumulare Bacău şi Galbeni, s-au umplut cu marcaje ale AJVPS Bacău.

Culmea, unele marcaje sunt făcute chiar în locurile în care CRE Bacău a efectuat populările de primăvară, în prezența reprezentanților ANPA.

La 9 luni de la încheierea contractelor pentru zonele de pescuit din Bacău constatăm că AJVPS Bacău urmăreşte prin orice mijloace îndepărtarea de pe ape a CRE Bacău, singura asociație de pescuit recreativ independentă care a rezistat în Moldova după sesiunea de atribuire de anul trecut.

Cei peste 1100 de pescari membri CRE Bacău au drepturi depline privind pescuitul pe lacurile de acumulare Bacău şi Galbeni. Mai mult, în baza permisului ANPA au libertatea să pescuiască pe orice altă zonă de pescuit, cu respectarea legislației naționale şi a regulamentului asociației titulare.

La nivelul Județului Bacău, CRE are în grijă 2 zone de pescuit, iar AJVPS 19 zone de pescuit, pentru fiecare din aceste zone asociațiile fiind obligate să asigure pază, populări precum şi alte măsuri de management. CRE Bacău a depus eforturi susținute de combatere a braconajului în tot sezonul rece şi pe perioada de prohibiție şi a realizat populări de primăvară totalizând peste 1400 kg crap şi caras, mai exact 50.000 exemplare caras şi 30.000 exemplare crap, activitățile fiind susținute din cotizațiile membrilor pescari. Incercăm să asigurăm membrilor clubului CRE cele mai bune condiții de pescuit, zone curate şi cu fonduri piscicole bogate, aceasta fiind principala noastră preocupare.

Față de aceste marcaje realizate de AJVPS Bacău solicităm intervenția ANPA în calitate de administrator şi semnatar  al contractelor pentru zonele de pescuit şi sperăm ca ANPA să intervină şi să îndepărteze orice situație care ar putea genera disconfort membrilor CRE după startul sezonului de pescuit.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.