CUPA TOAMNEI LA RAPITOR 2012 – REZULTATE

CRE

DSC_5568

Cea de-a cincea editie a Cupei Toamnei la Rapitor s-a dovedit a fi cea mai disputata pana in prezent. Cei doisprezece concurenti, imbarcati in barci cu vasle, pneumatice, caiace, sau canoe au batut luciul lacului Bacau in cautarea stiucilor care sa le aduca trofeul. Pe parcursul mansei de patru ore s-au prins 21 de pesti, inregistrandu-se astfel cele mai multe capturi in cadrul unei editii a competitiei.

DSC_5541

Cea mai mare captura a editiei a fost inregistrata de catre Dragos Taralunga. Stiuca prinsa a avut lungimea de 45 de centimetri, fiind totodata si cel mai mare peste prins in toate cele cinci editii ale Cupei Toamnei. Pe primul loc s-a clasat Romica Mitran, care a inregistrat 161 de puncte, prinzand cinci stiuci. Lupta pentru locul al doilea a fost stransa, trei concurenti inregistrand punctaj egal: 77 puncte. Astfel, urmatorii trei concurenti clasati au fost Iulian Chicu, Silviu Luncanu si Gabriel Gritcu. Dupa punctare, toti pestii prinsi au fost eliberati.

DSC_5518

Cupa Toamnei la Rapitor este o competitie destinata promovarii pescuitului sportiv. Se pescuieste individual, din barci fara motor, exclusiv cu momeli artificiale. Toti pestii prinsi sunt eliberati. Prima editii ale competitiei, desfasurata in anii 2008 si 2009 s-au desfasurat pe lacul Bacau. Editiile din 2010 si 2011 au avut loc la Insula de Agrement. In aceasta toamna competitia a revenit pe lacul Bacau.

DSC_5504

Lacul Bacau este arie naturala protejata, aflata in custodia CRE Bacau din anul 2006. Incepand cu anul 2011, Lacul Bacau a fost atribuit, ca si zona de pescuit, catre CRE Bacau, asociatia raspunzand in mod direct de gestionarea fondului piscicol de pe acest lac. Ca si asociatie de pescari sportivi, CRE Bacau a inscris in cursul anului 2012, peste 1100 de membri pescari. Pe zona de pescuit Lacul Bacau se desfasoara constant actiuni de paza si salubrizare. Pe langa aceste activitati, anul acesta aici a fost amenajat un ponton plutitor pentru a facilita accesul cu ambarcatiuni usoare si s-a efectuat o populare cu aproximativ 2500 kg de caras si crap. Totodata au fost organizate patru competitii de pescuit sportiv, in scopul promovarii zonei, dar si in scopul promovarii pescuitului recreativ/sportiv, ca mod de petrecere a timpului liber.

DSC_5590

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.