CURATENIE GENERALA PE LACUL BACAU

CRE

DSC_9339

Aproximativ 200 de voluntari, membri ai CRE, profesori si elevi din liceele NV Karpen, Coanda, Mangeron, Alecsandri, Pedagogic, Eminescu si Economic, au participat sambata 02 aprilie la o actiune de anvergura pe lacul Bacau. Au fost stranse sute de kilograme de deseuri si a fost plantata rachita in zona afectata de incendiul din 25 martie, precum si in alte zone pentru realizarea unor cordoane de vegetatie.
Comisarii Garzii de Mediu – Ionut Prisecaru si Liviu Matei – au controlat permisele pescarilor din zona, multi dintre acestia fiind nevoiti sa stranga sculele si sa plece acasa cu un avertisment, pentru pescuit fara permis.
Evenimentul s-a desfasurat cu sprijinul primariei municipiului Bacau, la actiune fiind prezent si viceprimarul Dragos Luchian.

Spre sfarsitul activitatii, o sesizare venita de la un pescar a condus la descoperirea a trei plase de tip monofilament. Acestea au fost scoase, fiind eliberate aproximativ 5 kilograme de platica, biban si caras. In jurul orei 22.00 in zona ARA au fost surprinsi doi braconieri cu o plasa monofilament, care au fugit si au abandonat plasa, precum si o sacosa cu aproximativ 2 kilograme de babusca.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.