Custodiile se clatina, braconajul ia amplaore

CRE

In ultimele 4 zile acţiunile de noapte desfăşurate de echipele CRE pe lacul Galbeni s-au soldat cu identificarea mai multor plase monofilament în lungime totală de aprox.500 m, din care au fost eliberate peste 50 kg peşte.
Dacă pe timpul zilei braconierii sunt mai reţinuţi iată că noaptea, profitând şi de faptul că pescarii nu prea sunt pe baltă, inclusiv zonele de pescuit ale CRE-ului sunt atacate de braconieri.
Situaţia generală este în degradare rapidă, în urma Ordonanţei de urgenţă a guvernului prin care a desfiinţat custodia ariilor naturale protejate, conducând la sistarea acţiunilor CRE pe lacurile Lilieci, Răcăciuni şi Bereşti. Putem afirma că braconajul s-a generalizat în aceste zone, inclusive în timpul zilei braconierii fiind activi – astfel încât nu de puţine ori pescarii au postat fotografii şi filmări cu grupuri de braconieri în plină activitate.
Sfatul nostru către pescari este ca, pentru a ţine situaţia sub control şi pentru a arăta adevărata dimensiune a braconajului piscicol – fapt nerecunoscut de către autorităti – să înregistraţi aceste situaţii şi să sesizaţi numărul de urgenţă 112.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.