O TONA DE PUIET DE CRAP IN LACUL BACAU

CRE

DSC_6618

Marti la pranz, in zona barajului de la autogara a sosit o masina dotata cu hidrobioane cu sistem de oxigenare. Cele doua hidrobioane contineau 1 tona de puiet de crap, cu greutati de aproximativ 250/300g /exemplar. Vremea rece a favorizat transportul, pestii ajungand in stare foarte buna dupa ce au parcurs mai mult de 130 de kilometri, fiind adusi de la Ferma de Cercetare şi Producţie Piscicolă Acvares din judetul Iasi. Actiunea de populare s-a defasurat in prezenta reprezentantilor ANPA, ai Garzii de Mediu, mass-media, dar si cativa curiosi.

DSC_6665

Lacul Bacau ofera conditii optime pentru fauna piscicola, astfel incat crapii adusi acum vor depasi anul viitor greutatea de 1 kg/exemplar. Pescarii sportivi care doresc sa pescuiasca pe lacul Bacau trebuie sa aiba in vedere dimensiunea minima de la care pot fi retinuti pestii. Un exemplar de crap nu poate fi retinut legal daca are o dimensiune sub 35 de cm, fapta fiind sanctionata cu amenda cuprinsa intre 300 si 600 lei.

DSC_6671

Popularea completeaza alte actiuni realizate in primavara, astfel incat in acest an in lacul Bacau a fost adusa o cantitate de 3,5 tone de puiet de crap si caras. CRE Bacau doreste sa ofere celor aproximativ 1100 de membri pescari posibilitatea de a practica sportul preferat intr-o zona de pescuit de calitate, aflata chiar in oras. Centrul Regional de Ecologie Bacău este titular al autorizaţiei de pescuit recreativ sportiv nr.288, care îi conferă dreptul de a exploata resursele acvatice vii, prin pescuit recreativ sportiv din zona de pescuit Lac Acumulare Bacău.

DSC_6633

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.