PERIOADA DE ACTIVITATI INTENSE LA CRE BACAU

CRE

DSC_1325

In ultima saptamana CRE Bacau a desfasurat o serie de activitati, solicitand in mod deosebit efortul voluntarilor pentru cele mai diverse proiecte.
CRE a participat la doua activitati de combatere a braconajului organizate de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Bacau si ANPA pe lacurile Beresti si Racaciuni, ambele actiuni soldandu-se cu un numar mare de plase si ambarcatiuni artizanale descoperite, inclusiv cu surprinderea unor braconieri in flagrant.
Au continuat si patrulele zilnice pe lacul Bacau, inclusiv actiuni comune cu Sectia 2 Politie Bacau, in urma carora mai multi pescari care nu respectau perioada de prohibitie au fost sanctionati. S-au desfasurat inclusiv patrule de noapte pe luciul apei, fiind descoperiti doi braconieri cu aproximativ 100 m plase de ata.
Activitatile educationale si de plantare au continuat cu o actiune a unui grup de 30 de tineri, membri ai CRE si ai LEO Alpha Young & Smart Club Bacau, in urma careia au fost plantati puieti in zona din coada lacului Bacau.
CRE a participat si la o intrunire a custozilor de arii naturale protejate din Regiunea Nord Est, eveniment la care au participat si reprezentantii Ministerului Mediului. Intrunirea s-a desfaurat la sediul administratiei Parcului Vanatori Neamt si au fost discutate probleme privind derularea programelor de custodie.
In weekend CRE Bacau a participat si la targul de promovare a sectorului piscicol organizat la Centrul de Afaceri si Expozitii, de catre Consiliul Judetean Bacau.

DSC_1396

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.