POPULARE CU TREI TONE DE CARAS PE LACUL BACAU

CRE

DSC_8944

Vineri seara pe malul lacului Bacau a sosit un nou transport de peste destinat popularii. Fondul piscicol existent in lac a fost imbogatit cu trei tone de caras, cantitatea reprezentand peste 150.000 de exemplare. Actiunea s-a realizat cu material achizitionat de la Ferma de Cercetare şi Producţie Piscicolă Acvares din judetul Iasi, in prezenta reprezentantilor Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.
Scopul actiunii este de a imbunatati conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv pe lacul Bacau, zona de pescuit fiind in gestiunea Centrului Regional de Ecologie Bacau. CRE a inscris in anul 2013 aproape 1500 de membri pescari, acestia beneficiind de masurile de amenajare, populari, paza si competitii sportive organizate pe lacul Bacau.
Activitatea completeaza populari similare din anii trecuti, numai in 2012 aici fiind aduse 3,5 tone de caras si crap. Popularilor oficiale li se adauga zeci de „populari” facute de pescarii sportivi inimosi, care prefera sa elibereze in lacul Bacau pestii prinsi pe alte ape, stiind ca pe acest lac pestii au o sansa la viata.

Mai multe imagini pe grupul CRE de pe Facebook.

DSC_8966

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.