Prigorii „afumate” la Filipesti

CRE

Satul Galbeni, comuna Filipeşti

Natura a fost generoasă cu aceste locuri, oferind frumuseți mai mult sau mai puțin cunoscute de publicul larg. Spre exemplu, la Galbeni s-a instalat o colonie de prigorii. Păsările au săpat galerii în maluri şi în această perioadă îşi cresc puii. Lucru mai puțin important pentru oamenii locului, care s-au hotărât ca la marginea coloniei să facă o groapă de gunoi, depozitând deşeuri menajere, deşeuri din construcții, gunoi de grajd etc. Şi ca să fie treaba bună, periodic dau foc gunoiului.

Poate în alte locuri o astfel de colonie este ocrotită de către comunitatea locală, sunt aduşi copii de la şcoală să vadă aceste păsări deosebit de frumoase şi să învețe despre ele, se fac fotografii care pot fi utilizate în prezentarea localității etc. Din păcate la noi, în special în această parte a țării, natura este privită cu indiferență, sau cel mult ca mijloc de procurare celor necesare pentru subzistență.

Trecând de considerente care țin de educație şi grad de civilizație ajungem la considerente legale. CRE Bacău a sesizat autoritățile de mediu, astfel încât în scurt timp vom reveni cu imagini care vor prezenta această zonă curată.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.