„PROFESORII” IUBITORI DE NATURA

CRE

DSC_9138

Cei mai buni pescari bacauani vizeaza cu predilectie lacul Beresti, acesta adapostind o mare varietate de pesti, de toate marimile. Dar pentru a ajunge in cele mai bune zone de pescuit e nevoie de barcuta. Gonflabila sau de fibra, cu motor mai mare sau mai mic, dupa posibilitati.
PROBLEMA: singurul loc prin care pot fi lansate la apa ambarcatiunile pescarilor iscusiti este situat in zona din coada lacului, la Orbeni. Locul poate fi usor de recunoscut dupa zecile de gunoaie aruncate aici. Deseurile variaza de la PET-uri de bere, lasate de cei cu motoare pana in 10 CP, la sticle de vin – Murfatlar, Odobesti, Panciu – la alegere, acestea provenind de la cei cu motoare de la 10 la 50 CP, si culminand cu sticle de wisky si cutii de energizante, care provin de la vajnicii posesori ai motoarelor de peste 50 CP.
Printre acestea gasim la discretie ambalaje de la accesorii de pescuit, conserve, pahare de cafea, cutii de bere etc.
Prieteni, luati-o mai usor cand dati barcile la apa.
Aveti nitel grija ce lasati in urma, ca nu costa nimic !

PS. Weekendul acesta Liga Romana de Spinning a organizat un concurs pe beresti, barcile fiind lansate din zona susamintita. Pescarii veniti din toata tara au gasit locul curat si l-au lasat exact asa cum l-au gasit. Si au plecat impresionati de frumusetea peisajelor, intinderea si potentialul unui lac de top din Romania.

REZULTATELE CONCURSULUI si impresii despre lac si pescuit, aici.

DSC_9148

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.