TESTOASELE DE APA SI INCENDIILE

CRE


Broasca testoasa de apa (Emys orbicularis) este o specie prioritara NATURA 2000. Din pacate testoasele din Romania sunt slab adaptate la acest neam de oameni iubitori de natura. Adica, ies din hibernare in luna februarie, tocmai la timp pentru a participa la concursul anual de incendiat stuf. Miercuri 24.03.10 a fost un incendiu la Insula de agrement. Cel putin o broasca testoasa a fost prajita.
Duminica 21.03.10 am asistat la un incendiu puternic in coada lacului Garleni. In aceeasi zi am constatat faptul ca zone intinse din coada lacului pe malul stang si pe insule fusesera deja incendiate. Vineri 19.03.10 ne-a fost sesizat telefonic un incendiu de proportii la Racaciuni. Un singur incendiu poate afecta zeci de hectare. Astfel, in fiecare primavara sute de hectare de lunca sunt mistuite de flacari.
Mor nenumarate animale, plecand de la broastele testoase, serpi de apa, alte reptile si amfibieni, mamifere mici si atunci cand incendiile survin mai tarziu in primavara, cuiburile de pasari.
Niciodata, nici un vinovat.

Comments ( 5 )

 1. / ReplyPostolache Gabriel
  Bine ai venit in Romania, aici s-a inventat prostia!
 2. / ReplyPotoroaca Doru
  Ar trebui intrat mai des in ei cu politia si facute dosare penale cu legare!!!!!
 3. / Replymiki
  asai ca la romani nui nicaieri multa indiferenta
 4. / ReplyINCENDIU PE LACUL BACAU « Centrul Regional Ecologic Blog
  [...] Marti 30 martie 2010 a fost incendiata zona cu stuf de pe malul drept in coada lacului Bacau – cartierul Gheraiesti -. Cei care au comis fapta au ramas neidentificati. Au fost legitimati mai multi pescari din zona, cel mai probabil focul pornind de la unii dintre acestia. Astfel de incendii in lunca sunt frecvente si reprezinta un pericol major pentru multe specii de animale din perimetrul ariei naturale protejate. In urma unui incendiu similar petrecut in urma cu o saptamana la Insula de Agrement, in cenusa a fost gasita o broasca testoasa incinerata - VEZI VIDEO -. [...]
 5. / Replycatalin
  Romanica sau Ciobanica. Halal tara pretectoare de frumos.Parerea mea este ca ar trebuii inasprite legile dar mai ales pentru braconaj.bravo celor de la C.R.E

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.