ZI NEAGRA PENTRU BRACONIERII DE LA RACATAU

CRE

DSC_4401

Noua ambarcatiuni artizanale, abandonate de braconieri pe lacul Racaciuni, au fost stranse si distruse sambata dimineata. A zecea barca si sute de metri de plase monofilament si textile au fost preluate de catre politie, facand obiectul unui dosar de cercetare penala intocmit unui braconier.
Acestea sunt rezultatele unei actiuni de combatere a braconajului organizata de Inspectoratul de Politie Judetean in colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobila, ANPA si CRE.

DSC_4294

La primele ore ale diminetii pe malul estic al lacului Racaciuni, in golful de la Racatau, si-au facut aparitia zeci de politisti si jandarmi. Cativa braconieri surprinsi pe apa au fugit abandonand plasele si barcile. Unul dintre acestia a fost prins cand a iesit la mal si incerca sa se ascunda in zona nucariei.

DSC_4313

In timp ce mai multe echipe verificau malurile pentru a descoperi ambarcatiuni, adaposturi sau pentru a controla pescarii sportivi, cele trei barci cu motor angrenate (IJJ, ANPA si CRE) au strans plasele intinse pe tot lacul. Tinta predilecta a braconierilor sunt crapii. Echipa CRE a gasit in plase zeci de exemplare cu greutatea intre 1 si 2 kg. Pestii au fost eliberati, dar efectele plaselor monofilament sunt evidente. Chiar daca pestii sunt vii acestia sunt taiati si au inotatoarele distruse de firele de nailon.

DSC_4355

DSC_4357

DSC_4358

DSC_4359

DSC_4363

Actiunea de sambata de la Racaciuni a fost un real succes in special prin numarul mare de ambarcatiuni artizanale distruse. Braconierii vor fi impiedicati cel putin pentru o perioada sa umple lacul de plase, dar astfel de actiuni pentru combaterea braconajul si descurajarea braconierilor trebuie desfasurate constant.

DSC_4379
Foto: ambarcatiuni artizanale, barca ANPA si autovehicule ale echipei de control in apropierea podului de la Racatau.

DSC_4393

DSC_4403

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.