Ziua Mediului pe Lacul Bacau

CRE

Pe 5 iunie se serbează Ziua Mondială a Mediului.
CRE Bacău a marcat evenimentul alături de copiii şcolii din Filipeşti şi elevi de la CN “Vasile Alecsandri” din Bacău printr-o activitate pe lacul Bacău. Tinerii au aflat despre aria naturală protejată şi importanța ei, au descoperit locuri noi, au făcut curat în urma băcăuanilor ieşiți la iarbă verde în pădurea de la Şerbăneşti şi au vizitat lacul Bacău cu barca.
A fost o experiență plăcută pentru toți cei angrenați în activitate, punctele slabe fiind gunoaiele care încă sunt lăsate de unii dintre cei ce vin la grătare, încercarea de distrugere a unui panou de informare, dar şi faptul că în pădure se exploata lemn, fiind tăiați inclusiv copaci aflați pe malul apei. Probabil exploatartea se face în mod legal, dar sigur nu s-a ținut cont de importanța acestui corp de pădure, unic pe raza municipiului, care este o zonă de agrement şi recreere deosebită pentru băcăuani şi unul din puținele locuri în care te poți bucura de umbra şi răcoarea pădurii pe malul apei.
CRE Bacău va iniția demersuri la nivelul Direcției Silvice, a Primăriei Municipiului Bacău şi Consiliului Județean în vederea asigurării unui statut aparte pentru acest plămân verde al oraşului.

Leave a reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.